ÚJRA INDUL A SZABADEGYETEMÜNK!

erich-fromm-humanistic-psychoanalysis

“Aligha van még egy tevékenység, még egy vállalkozás, amely olyan vérmes reményekkel és kilátásokkal indul, és mégis rendre olyan kudarcot vall, mint a szeretet. Ha bármely más tevékenységgel ez volna a helyzet, az emberek mohón igyekeznének kideríteni a kudarc okait és megtanulni, hogyan csinálhatnák jobban – vagy felhagynának vele. Mivel ez utóbbi a szeretet esetében lehetetlen, a kudarcon alighanem csakis úgy lehet felülkerekedni, ha megvizsgáljuk az okait, és elkezdjük tanulmányozni a szeretet jelentését.”

Erich Fromm 60 évvel ezelőtt hívott meg bennünket erre a vizsgálódásra, s mi úgy döntöttünk – mivel a kérdés semmit sem veszített aktualitásából, SŐT – ideje eleget tennünk neki.

Az újra induló Hamvas Collegium 2016. őszi szemeszterének tematikája Erich Fromm életművét igyekszik körüljárni, különös hangsúlyt fektetve A szeretet művészete című írásra.

Várunk Benneteket ezekre a közös elmélkedésekre minden hónap utolsó szerda estéjén az Ars et Vita központjában:
V. ker. Váci u. 40. I. emelet (23-as kapucsengő)

Kezdés: 17.30

Első alkalom tehát: 2016. október 26. 17.30

A témát felvezeti és a beszélgetést vezeti: Dr. Thiel Katalin

Gyertek!

(A könyv itt-ott antikváriumokban beszerezhető, de korlátozott számban mi is tudunk kölcsönözni. Ez irányú igényt e-mail címünkön vagy az alábbi telefonszámon kérjük szépen jelezni: 06-20/982-46-20 (B. Kiss Anita)

Kategória: Egyéb kategória