A KEDVESSÉG KULTÚRÁJA

 -Mindfullness a társadalomban –

kedvesseg kulturaja

Világunkban, ahol mindent a hatékonyság, sebesség és haszon mércéjével mérünk, egyre több ember érzi, hogy elvesztette a kapcsolatot önmagával, embertársaival és a természettel. Ez az oka lelki, környezeti és spirituális válságunknak.

Egyre többen érzik azt a mély hívást, mely visszavezet az eredendő emberi értékekhez,
a kedvesség és az emberi jóság gyakorlásához.

Célunk, hogy anyagelvű kultúránkat – mely annyi rombolást és erőszakot szült már – a kedvesség és félelemmentesség kultúrájává alakítsuk, a Sambhala-alapelv eszméje mentén. Az egyéni spirituális fejlődés összekapcsolása a társadalmi átalakulással kibontakoztatja az eredendő emberi jóságot.

A hétvége során ezekkel a témákkal foglalkozunk, és eszközöket kapunk (pl. meditáció, fizikai gyakorlatok), hogy kapcsolódjunk a feltétel nélküli jóság mélyen rejlő forrásához. Megvizsgáljuk, milyen lehetőségeink vannak arra, hogy ezt a jóságot társadalmi szinten kifejezzük, felelősséget vállaljunk önmagunkért és másokért, mit jelent az elkötelezett éber figyelem, a mindfulness.


Tanár:
Pongrácz Mátyás acsárja. Több mint 30 éves tapasztalattal és intenzív képzéssel rendelkezik a Shambhala tibeti hagyományvonal és a Zen hagyományvonal terén. Tanulmányait Chögyam Trungpa rinpocse tanítványaként kezdte, jelenleg Szakjong Mipham rinpocse tanítványa és a Shambhala közösség egyik vezető tanítója. Magyarországról a háború éveiben menekült család gyermekeként Dél-Afrikában született, jelenleg Bécsben él. Képzett tanítója az MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) módszerének is.


Helyszín:
Ars et Vita Alapítvány (Budapest V. Váci u. 40. 1/7. 23-as kapucsengő)
Időpont: 2018. március 24-25., (szombat-vasárnap: 09–18 h)


Belépő:
A belépés ingyenes, adományt a helyszín fenntartására és az előadó támogatására köszönettel elfogadunk.


sambala_budapest

Jelentkezés:
Részvételi szándékát kérjük jelezze az alábbi elérhetőségeken:

shambhalahun@gmail.com
ww.shambhala.hu
+36 70 613 7979

 

Kategória: Egyéb kategória