Jóga

Máté Erikával

– péntek 15.00-17.00 vagy 15.30-17.30 (változó, aktuális info itt: 06-30/634-57-38)

A zendó helyszíne:  Bp., V. kerület, Váci utca 40. I.emelet 7. sz. (23-as kapucsengő)   (Váci u.-Irányi u. saroktól 20 méter) Tehát itt

Tantrikus jóga

Az órák szellemi hátterét az indiai tantra adja. A tantrikus módszer lényege, az éber tudatosság mind intenzívebb és lényegibb megélése, s e tudatosság kiterjesztése a hétköznapi tevékenységekre, a hétköznapi létmód transzformálása (átalakítása) egy magasabb létállapot felé.  A testi gyakorlatok esetében testünkre mint e transzformáció és belső alkímiai – önismereti és önátalakítási – folyamat eszközére tekintünk, és vizsgálódásaink tárgyává tesszük.. A gyakorlatok végrehajtásakor annak a meditatív tapasztalásnak a lehető legteljesebb át- ill. megélésére törekszünk, melyet önmagunkról egy adott testhelyzetben (ászanában) szerezhetünk, A jógikus életmód az átélésen alapul, lényegét nem lehet intellektuálisan megérteni, csak gyakorláson és megtapasztaláson keresztül válik élővé és bensővé. Ezért szeretettel várunk minden, a jógát eredeti szellemében gyakorolni vágyót!

 

Magamról: Mesterem, Lílávadzsra dr. Pressing Lajos  a jógát a vadzsrajána buddhizmus szellemének megfelelően, tantrikus szellemben adta át nekem, s magam is ezt a vonalat követem.